Byggeprosjekt

Ingeniøren i meg klarte ikke la være, og som sikkert de aller fleste sikkert har hørt mer enn nok om omtrent nå har jeg vært gjennom følgende prosjekt i B24, behørig dokumentert med bilder av forskjellig slag:

Første forsøk
Første forsøk

Skritta opp fint og flott der jeg ville ha flagget, og oppdaget tilfeldigvis at det stakk opp noe som kjentes ut som en rot av en busk eller noe slikt no’, og begynte å grave. Til min snikende forskrekkelse oppdaget jeg at dette var ei en busk, det var stubben av en gran, og ikke så rektig liten en heller. På bildet har jeg forsøkt å gå laus på den med øks, men til ingen nytte. Fikk redusert den med et par cm, men ikke mer.

Hvem trenger grevling?
Hvem trenger grevling?

 

Etter litt om og men og tips fra naboen, som stilte med jord-borr, ble det omsider funnet egnet sted. Oppdraget var igang.

 

Grevlingen har vært her
Grevlingen har vært her

 

Slik ser det altså ut etter at en har forsøkt to ganger, slitt seg ut med øks og spade respektivt, og så tatt kvelden.

130cm hull med isopor
130cm hull med isopor i bunn

Ferdig gravd hull, med en isopor-propp i bånn, rett over et lag med singel. Ikke helt sikker på om det var en kjempeplan, men det stod nå slik i bokji, fulgte den. Gravde meg ned til 130cm, hvorav siste 40 var leire.

Le Mørtel
Le Mørtel

 

Rota meg først vekk i hurtigekspanderende sement, ettersom sommervikarene på Byggmakker ikke var særlig orienterte. Det var forsåvidt ikke jeg heller, så starta med to poser av det. Litt vennlig banter senere kjørte jeg den hurtigekspanderende sementen tilbake og hentet ut ti sekker vanlig B20, ferdigblandet (så jeg skulle slippe å kjøre til et sandtak og hente random støpesand ogsåvidere (ja, dette var det noen av fjolsene på Byggmakker skulle ha meg til å gjøre)).

En annen sak var å laste opp dette som ble 250kg mørtel på en stakkars Gylf. Før jeg hadde tenkt over hvor mye det skulle utgjøre hadde jeg stabla igang, bak bakakslingen. Sukess. Det gikk greit med bilen altså, men jeg tror bættere det bare var akkurat.

1 down, 9 to go
1 down, 9 to go
In process
In process

Stod og kikka på dette her en del, for å si det slik.

 

Litt armering
Litt armering

Heiv nedi noen jern for armeringens del, men det gjenstår å se om de har den ønskede effekten. Håper jeg slipper.

Siste lasset er det vel
Siste lasset er det vel

Seremonielt bilde av det siste lasset (:

Bunnplate på plass
Bunnplate på plass

Etter hvert ble det tid for å sette på plass bunnplaten, noe som gjorde oss oppmerksom på at hey, det er et stykke igjen helt opp til gresskanten, så bunnplata står litt hevet opp fra fundamentet. Litt ingeniøranalyse senere kom vi frem til at det var helt greit slik det var.

Scroll to uker, eller noe deromkring:

En tur opp, med plasten fremdeles på
En tur opp, med plasten fremdeles på

 

Stanga er oppe
Stanga er oppe

En eller annen dag er det vel flaggdag òg (: