Underlig.net presenterer Bacharazzi’s siste kunstverk

Nowhere To Be Seen
Fuglen Har Fløyet

I nærheten av hytta er det et fuglereservat, så en gang i blant tar jeg meg den frihet å fiske fram kamera, telelinse og greier. Kan sette på en såkalt «extender» som gir meg enda litt mer fleksibilitet hva gjelder å komme inn på krekene, med 2x zoom. Det er likevel ikke alltid jeg får noe godt bilde. Ja, en kan sågar si at det i mesteparten av tilfellene med fugler blir feil fokus, feil klipt, uskarpt på grunn av bevegelse, eller en kombinasjon, helst alle tre. Jeg kaster en del bilder. 9 av 10 bilder, kanskje mer.  Men denne kommer jeg til å spare på. Så uklanderlige bilder er det få av i samlinga mi.

Mjukvare-plug

I en blatant plug av en blog-post vil jeg legge bredsida til og anbefale på det sterkeste:

Lightroom 4

Jeg har nå retro-tagget mine første godt og vel 100 billeder med gps-koordinater fra spor hentet fra ekstern GPS-dings. UTMERKET! Å kunne gjøre dette er ikke noe nytt per se, plugin for dette i Adobe Photoshop Lightroom (LR) har eksistert en stund, likedan med annen mjukvare for å gjøre det samme utenfor LR. Det gjenstår å se hva slags praktisk bruk geo-tagging vil ha i det lange løp for meg, men dingse-nerden i meg sitrer av fryd!

Fra før har LR masse annet snacks, bildeorganisering, avansert ikke-ødeleggende justering og eksportering til mange formater og varianter, som fine nettgallerier (nytt denne gangen: bøker).

Det eneste som virkelig mangler nå er funksjonalitet for fjes-gjenkjennelse. Får klare meg med picasa til det mens jeg venter på at LR-folka implementerer/kjøper det. Også her finnes det omvei-løsninger med lagring av metadata i LR og så tagging, lagring og igjen innlesing av «keywords» i LR. (Det kan hende utviklerteamet til LR har sagt at det ikke kommer til å skje, men jeg velger å ikke bry meg om det, og konsentrere meg om min versjon av virkeligheten enn så lenge)

Bach in da hood

Back in da Trondheim har jeg utsatt utlegginga av de bildene fra resten av SC-affæren ei ukes tid, besøk og julebord med uninøtt har forlenget fristen. Bildene er underveis, og kommer litt etter litt i galleriet, fra resten av dagene i Austin, og min snarvisitt i Chicago. På sistnevnte shotgun søndagstur besøkte jeg bl.a. verdens tredje høyeste bygg, Sears Tower, og tok dertil antall bilder. Mindre bilder ble det av overgangsregjeringsbygget(puh!) til Mr President-Elect Barack Obama, som jeg slumpa over i Chicago. Artig å prate med Chicago-politi for å finne ut hva detta var for noe, hyggelige folk med kul aksent og mye elementer fra stereotypen. Klarte tilogmed å få et par av dem til å anbefale et sted å ete once and for all i Chicago (som ble en liten lokal pizza-resturant, var kjempegodt).

Fra konferansen var slutt på fredag til hjemreisen startet fra Austin søndag morgen hadde jeg tenkt å shoppe litt elektronikk og oppdatere klesansamlingen litt, sistnevnte består jo som kjent av meget t-skjorter fra Thinkgeek. Til min fortvilelse var dollaren nok en gang på ugunstig nivå, og elektronikken varierte virkelig i pris, men bare oppover ): Billigsalgsseksjonen på Abercrombie & Fitch fikk dog føle det, og det gjorde ikkeno (:

Resten av konferansen kan det sies mangt om, var veldig interessant med framtidsvisjoner av både den ville og mer rasjonelle sorten(hhv exa, yotta & zetta-scale computing og cloud computing), men forholdsvis utflytende (: AMD-fest ble det au på meg, disse NTNU-studentene er ikke så tafatte likevel (:

PS. dere får unnskylde den cheesye tittelen, jeg kom ikke på noe bedre.

SC08 take III

Og da var det hele åpnet, med brask, bram og bittelitt Dell. Bilder er lagt ut i galleriet, både av det ene og det andre.

I håop ju laiik it, som de sier.

Fra dag 1 kan det refereres at Dell-keynoten ble en hovedsakelig reklamekampanje fra Mr. Dell, av den blatante sorten, med tilhørende helt tydelig bestilte spørsmål fra uvitende videregående-elever og whatnot. Plikt-jobben på standen til NOTUR & friends ble gjort unna alene med ikke så alt for mange feilskjær, pratet med flere fra NASA, Sun, og ikke minst noen studenter fra Costa Rica. Artikkelsesjonen jeg hørte på(nettverk) etter lunsj bydde på ting langt over mitt hode, og paneldebatten deretter, med blant annet RISC guru David Patterson, som tok opp framtidens utviklingsmetoder for heterogene miljøer viste et imponerende nivå på konferansen(shocker). Ellers litt skuffa over mangelen på invitt til disse eksklusive festene som det avholdes en skokk av hver kveld…

Lange poster falt tydeligvis ikke i like god jord, så da stopper vi her.