Mjukvare-plug

I en blatant plug av en blog-post vil jeg legge bredsida til og anbefale på det sterkeste:

Lightroom 4

Jeg har nå retro-tagget mine første godt og vel 100 billeder med gps-koordinater fra spor hentet fra ekstern GPS-dings. UTMERKET! Å kunne gjøre dette er ikke noe nytt per se, plugin for dette i Adobe Photoshop Lightroom (LR) har eksistert en stund, likedan med annen mjukvare for å gjøre det samme utenfor LR. Det gjenstår å se hva slags praktisk bruk geo-tagging vil ha i det lange løp for meg, men dingse-nerden i meg sitrer av fryd!

Fra før har LR masse annet snacks, bildeorganisering, avansert ikke-ødeleggende justering og eksportering til mange formater og varianter, som fine nettgallerier (nytt denne gangen: bøker).

Det eneste som virkelig mangler nå er funksjonalitet for fjes-gjenkjennelse. Får klare meg med picasa til det mens jeg venter på at LR-folka implementerer/kjøper det. Også her finnes det omvei-løsninger med lagring av metadata i LR og så tagging, lagring og igjen innlesing av «keywords» i LR. (Det kan hende utviklerteamet til LR har sagt at det ikke kommer til å skje, men jeg velger å ikke bry meg om det, og konsentrere meg om min versjon av virkeligheten enn så lenge)

2 kommentarer til «Mjukvare-plug»

 1. Oi oi oi. Lukka sår?
  Har du gitt deg hen?

  😛

  (bilde-backenden på Eplemaskiner gjør fjes-gjenkjennelse, slik at det er tilgjengelig i alle applikasjoner. Kjøp mer proprietær shit og du er i boks*).

  *shitboks da vel jeg anta.

 2. Shitboks indeed.

  Ja, nei, skorpa begynner å sette seg. Godt produkt, har ikke sett noe tilsvarende eller i nabolaget (med unntak av darktable, kanskje, men det er ikke helt på skala hva modenhet angår (ser ut til at de har fått fart på utviklinga igjen, var temmelig stille der sist jeg sjekka))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.