Studentersamfundet

Til alle kritikere av studentpolitikken der ute:

Eat shit and die!
Jeg vet at en del av de som i går var samlet til ledervalg på Samfundet er av kritikerene til hvordan studentpolitikken lever og ånder rundt om kring. Ord som «byråkrati» og «pampevelde» blir slengt etter de som gjør en innsats i denne sjangeren, både titt og ofte.

Etter gårsdagens «fadese» må denne gjengen kritikere kanskje revurdere sitt utsagn, da de med et lite mindretall avholdne, faktisk klarte å etter mange timer valgmøte, utsette en sak. Her klarte mindretallet overbevise mengden om at de ikke hadde bestemt seg, og at de burde gjøre det hele på nytt senere.

Jeg er mildt sagt skuffet over hvor lett det er å påvirke denne gruppen til å gjøre noe de «tror» de mener.

Lykke til med fremtidlige valg, jeg står over. Makan til rot og misforståelser har ikke jeg sett før.

10 kommentarer til «Studentersamfundet»

  1. jeg ble litt oppgitt i går. satt med tannpirkere for å holde øynene oppe den siste timen, og hva får jeg melding om?

    om mindretallet absolutt ikke syntes at noen av de to i runde to var skikket til å sjefe på samfundet, så kunne de kanskje stille med en egen kandidat fra begynnelsen?

    og om mindretallet ble furt fordi deres kandidat ikke kom til runde to: gi faen. det er en grunn til at han ikke kom til runde to! kanskje dere faktisk har misforstått siden flertallet så absolutt mente at de var kvalifiserte begge to?

    og ikke kom med: "jammen, han kunne gjort det bedre om han hadde vært med på hele debatten." det skulle dere jaggu ha tenkt på LITT før.

  2. JADDA! (har drukket litt for mye kaffe i dag, men skitt la gå)

    Å komme med at det er «upassende med kritikk fordi man ikke har noe bedre forslag selv» er latterlig. Ikke alt har en løsning der og da. Man må ikke nødvendigvis bytte ut lederen på død og liv, er alle alternativ verdt like mye som Dagros legger igjen på åkeren så kan status quo være vel så bra!

    Samfundsmøter er sjeldent spesielt nyttige, har vel heller ikke vært det de siste ørti åra.

    Det hele med at man kan benke inn ledere på alt for kort varsel; ledere som faktisk får økonomisk ansvar for noe som betyr såpass mye for studentene er latterlig. Ingen seriøse bedrifter (for det er jo det samfundet har blitt) drives på den måten.

    Takk og lov har nå samfundet for engangsskyld en daglig leder som ikke byttes ut i hytt og gevær, men faktisk sørger for kontinuitet i galskapen.

    Det er nok av småhøvdinger som mener høyt om seg selv i det røde runde, fysjanvære!

  3. Nå er det nå engang slik at Samfundet velger ny leder hvert år, og det er alle smertens klar over.

    Dette er første år på lenge at det har vært forhåndsannonserte kandidater. Studentersamfundets leder, Gøril Forbord sa selv til møtekritikken at de to gjenværende kandidatene begge hadde gjort det bedre enn henne året før.

    At leder er økonomisk ansvarlig, får ansvar gjennom å være medlem av finansstyret(men sitter ikke akkurat aleine) i denna suppa er faktisk en bunch of dagros-etterlaten, det også, for det er det finansstyret som er.

    Einar, som fikk flest stemmer(men altså ikke flertall, da det var 110 som tydeligvis hadde møtt opp i ens ærend å stemme på henne(samme stemmetall ved begge avstemninger)(altså vill gjetning)) hadde god dreis på samfundets interne ordninger, god peiling på studentpolitikken i Trondheim, men hadde som bakdel (i dette tilfellet) at han kommer fra HiST (første leder fra HiST om han hadde blitt valgt).

    Ledervalget skal opp på lørdag igjen, etter forslag fra styret, noe møtet (merkelig nok) stemte for.

    Status er at det finnes en hel gjeng med selvopphøyende grumlefiser på "haugen" som ikke klarer å bite i seg at HiST også er en del av byen.

    Hvilket organ sitter daglig leder i forresten?

  4. dgl leder er observatør i FS svjv, dagligdrift av huset reguleres per se ikke av noen gjeng direkte, men er underlagt FS på lik linje med de fleste andre gjenger (mediastud as er jo i litt i særstilling her).

    Samtidig samarbeider også dagligdrift ganske så på tvers av gjengene da f.eks. garderobedrift i storgrad bemannes med folk fra gjengene og «lønnsutbetalingene» går tilbake til den aktuelle gjengen selv om dette da er en aktivitet som faller inn under daglig drift (svjv, til nød arrangerende, men jeg ville tippa d.drift) og ikke under den gjengen som faktisk har påtatt seg å sitte garderobevakt.

    Videre så er jo SG og arrangerende også tett knyttet opp mot daglig leder da det faktisk flyter en del gryn rundt på huset i helgene. Noen må jo faktisk sitte som skjenkebestyrer på kåken, og jeg tviler på at det er en student (da det er upraktisk å bytte og litt ork med prøver og diplomer osv).

  5. apropos hist vs ntnu, det er vel overvekt av dragvollere på samfundet så haugen er vel en dårlig analogi…

    Ellers så er det jo ikke å stikke under en stol at det studerer nesten tre ganger så mange studenter ved NTNU som ved HiST. Ikke det at jeg er for å undertrykke minoriteter, men jeg synes det er noe vagt å sette det at din kandidat ikke ble valgt rett og slett ned til arroganse.

    Man stemmer jo gjerne på den lederen som en tror representerer seg og sine egne best, da faller det noget naturlig å stemme på noen som kommer fra samme bakgrunn.

    Dragvoll representerer jo på mange måter også majoriteten av samfundetmedlemmer vil jeg anta, pluss at når hun kombinerer det med SIT hvor dragvollerne sitter tett så har hun en vinnerkombinasjon som jeg antar treffer en mye lavere fellesnevner enn en fra radioen.

    Radioen er og blir litt spesiell, ikke bare mediastud (ikke for det, underdusken har fostret mange samfundsledere), men litt sær alikevel

  6. Einar fikk helt klart flest stemmer (litt færre i andre omgang enn første), og det burde jo kanskje ringe ei bjelle allerede her. Mari satt og sosa hele kvelden, og svarte skjelden på spørsmåla med noe annet enn langdrag av "pirk" rundt temaet, mens Einar var kort og konsis.

    Det var nå engang gløshaugere som kom med forslagene og argumentene imot disse to kandidatene da. Om ikke annet så er det jo lett å gjette at de som stemte avholden nesten garantert kommer fra Gløs, da, i følge din hypotese, dragvollerne stemte på sitt(110) og HiST’erne stemte på sitt(128) (stemmetallene fra siste omgang). De siste 46 blanke.

    Du syns det er helt greit å velge på bakgrunn mer enn på person du? Det er ikke et bakgrunnsvalg, sånn at du har -det- klart. Akkurat det der er det jeg mener med arroganse. Ifølge noen er ikke Einar god nok rett og slett pga bakgrunnen din.

    Dette er Studentersamfundet, ikke sivilingeniørenes faglige utvalg.

    Og vær så snill, gjør litt bedre research, det er ~28k studenter i denne byen, og akkurat nå kommer over 8 av dem fra HiST. Det er dessuten flere andre institusjoner.

  7. researchen min kommer fra ssb, nærmere bestemt http://ssb.no/emner/04/02/40/utuvh/tab-2004-05-11-01.html hvor NTNU har 19404 studenter (2003 tall) og HiST har 7756. Det vil si at HiST utgjør 39-40% av NTNU.

    Hvis dette skulle være sivilingeniørers forum så ville vel også fler enn 46 stemt avholden.

    Har aldri kommet til å stemt på Mari personlig, hun er alt for sosete til det. Ser man på de siste to lederne så har de typisk vært sosehoder begge to. Ser ut til at studentersamfundets storsal er glad i jenter som baker boller og er litt blæh.

    Margrete Assev og Gøril Forbord kom begge fra underdusken. Forbord er indøk student mens Assev er dragvoller.

    Før derigjen var det vel også en indøk student, mens lillebroren hans er HiSTer.
    Lengre enn det er jeg ikke oppdatert nok, dog det ligger vel på styret.samfundet.no

  8. Kan ikke alle disse HiST-folka starte revolusjon om de føler seg så undertrykt da? Er jo det underklassen i andre regimer gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.