Og dette ble en liten stil… (SC08 II)

Som et lite pust av ironi endte jeg naturligvis opp på bygda i går, med den tidligere nokså lyserosarosede kollektivtransporten her til lands. Til pass for meg vil noen kanskje si, men det gikk så greit så. Bussen som kjørte dithen skulle seff ha lang pause da den kom til endeholdeplassen, som evidently ikke inneholdt de elementene jeg håpte på, og stedet var noe ikke helt ulikt trøndelags Østre Rosten, bare en del større, mer biler, mindre taxi og én buss. I tillegg var det vel mer i nabolaget av Melhus hvis en regner i Trondhjemske relativismer.

Stedet het forøvrig noe så dekkende som «Slaughter», og en kan vel bare prise seg lykkelig for at det ikke var mer dekkende enn de dollarene det ble på den litt forfjamsede taxisjåføren som brukte en halvtime på å komme seg ut til stedet for å plukke meg opp(ved en bensinstasjon, hvis ansatte kvinnemenneske utstyrte meg med telefonen sin i et kvarters tid(den tiden det tok før fjolsene hos taxiselskapet klarte å svare)) og nå er det vel snart på tide å avslutte denne alt for lange setningen som slettes ikke burde bli særlig lengre.

Mer interessant riktignok, var åpninga av SC08, eller åpningsgallaen for utstilligene om du vil. Jeg stilte naturligvis i sliten hullete bukse, og t-skjorte, så veldig galla ble det vel aldri for min del. Mye tøft og mange som ville overbevise om bådet det ene og det andre, samt litt sliten masseprodusert mat. Traff forresten professoren min fra UCSB, which was fun, siden han også var professoren til Elster, min veileder på NTNU, en gang i fordums tid(den gang på Cornell riktignok).  

Petascale Data Storage Workshop som jeg var på i dag ble sånn medium over hodet på meg, og medium på siden, ettersom jeg ikke er noen administrator/støttepersonell av slike systemer, men framtidsvisjonene og ideer for framtiden innen lagring av GI-Nårmous mengde data er ganske fascinerende greier. Et slags system av makronivå cachehierarki for større datamengder som skal mates inn i en superdatamaskin med flytting av data nærmere og nærmere superdatamaskin-senteret virker interessant(på en litt større skala enn lille norge), om enn presentert i en litt klønete innpakning, slik det opplevdes i dag(veilederen til presentereren satt sidenav meg, og ikke at jeg fulgte med på hva han gjorde, men da jeg snudde meg ene gangen eller to, så dreiv han faktisk med googling og noe heftig innsprøyting av produktnavn og i det hele tatt fra (de kritiske) spørsmålene som fulgte presentasjonen).

Også over hodet mitt, Power Efficiency and the Path to Exascale Computing som jeg var på i går. Søndagens sesjon hadde forøvrig talerlista fra helvete, med den ene stjernegrisen etter den andre. Først tok jeg ikke blabberet helt seriøst, men straks jeg innså hvem de var fikk det de sa en god del mer tyngde. Ille on my part, egentlig. Kan hende det tok seg opp utover dagen også da, skal sies. Villt å tenke på, man har kommet seg fra teraflop/s til petaflop/s på ti-femten år, neste steg til exaflop/s går kanskje like raskt, eller raskere, det kommer til å skje, det må en bare regne med. Og det er utrolig mange aspekter som må «på plass» før den tid, og utfordringene er enorme, hver for seg. Bare tenk på strømmen når alt skal bli tusen ganger kraftigere, eller varmen utviklet for den saks skyld.

Nå får en vel bare hoppe til sengs og glede seg til morgendagen, da det virkelig skal ta av når resten av storkara kommer og presenterer sjitten sin (:

Jeg veit jeg har lovt bilder, men jeg orker ikke ordne i dag heller d:

En kommentar til «Og dette ble en liten stil… (SC08 II)»

  1. Slaughter… vi har en sånn forsker. Er et skremmende vanlig navn. I Norge ville det vel grensa til barnemis-et-eller-annet å kalle ungen din slakter…

    Så sånn går det med landet ditt når du har lave busspriser. Somebody should think of the chiiiildren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.