Defcon 3

Det er mye i veien som er farlig. Elementer man ikke må overse, eksempelvis høl i veien og fortauskanter, andre en ikke rår over slik som dagslysets velbefinnende. Været spiller naturligvis en rolle, tørr asfalt har helt andre egenskaper enn blaut snø, og is med vann på er rett og slett livsfarlig. En annen ting er det generelle bildet,  hvor god infrastrukturen er i området og hvor agressive er traffikantene er. Sistnevnte igjen påvirkes gjerne av hvor ofte trafikkbildet har vært oppe i massemedia i det siste. Kanskje too soon, men også hvor mange ulykker det har vært med syklister innblandet den siste tiden.

Min påstand er at dette på et sykt vis til dels henger sammen. Jeg må derfor lansere konseptet med trusselnivå for sykling.

DEFCON 3

Jeg innser at DEFCON ikke er en helt passende beskrivelse, siden det er opptatt og alt det der, men for visse deler av analogien er den overlegen. Tidvis handler det å sykle i trafikken like mye om være klar til kamp som å holde seg på beina. For tiden ser en is med snø av tørreste sort oppå som en slår gjennom her og der. Det begynner riktignok å bli lysere, men inntil for kort tid siden var det bekmørkt fram til 9 og alltid mørkt når en skulle hjem. Dette bidrar naturligvis til å holde trusselnivået høyt, ettersom sikten reduseres av mørket. Det begynner å bli en stund siden siste alvorlige uhell i omegn, men ikke lang tid i forhold til hvor alvorlig noen av disse ulykkene har vært. Sist i media er vel boten gitt til en kvinnelig syklist som ikke gikk av sykkelen under kryssing av gangfelt.

Discuss.

5 kommentarer til «Defcon 3»

  1. Du fisker tydeligvis etter en eller annen respons på den der bøtelagt sykkelist-saken. Ser ikke helt diskusjonsgrunnlaget. To personer kolliderer, en av de har brutt vikepliktsreglene. Den som har brutt reglene får straffereaksjon. Er det noe jeg ikke får med meg?

  2. Jeg mistenker egentlig at man egentlig heller er ute etter respons på det faktum at galingen sykler til og fra jobb på distansen Nardo – Teknobyen. Den distansen er jo ikke just viden kjent for å være vel-strødd eller fri for is på denne tiden av året.

  3. I dag var det rett og slett så utrivelig og skrekkinngytende å sykle at jeg nesten må vurdere å høyne trusselnivået. However, samtidig bremset biler ved overgangsfelt med en iver og kraft jeg ikke har sett før. Bråbremsing førti meter unna var en ny en, for å si det slik.

  4. Noen av disse bilistene har vel vært utsatt for de kamikaze-pilotene som noen av syklistene her nede på øya her er. Da er nok en saklig standard operating procedure at «brake-on-sight». Så får man heller gjenta kjøringen sin når den syklende fare er over horisonten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.