Rekapitulering

Etter å ha lest litt bakover ser jeg at en recap kan være på sin plass:

I løpet av høsten har jeg krangla til meg å få reise ut et semester av mastergraden, som i mitt tilfelle har blitt 2. semester. For NTNU er det en prioritering at studentene reiser ut i løpet av studietida si. Mens jeg gikk på HiST så jeg egentlig aldri anledningen til å dra. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ville på utveksling allerede i første eller andre år der. Så mye var egentlig klart da jeg troppa opp på kontoret til Dale Licata, som har ansvar for Nord-Amerika på internasjonalt kontor, NTNU, i sommer. Siden jeg var så tidlig ute fikk jeg masse oppbacking av henne, noe jeg har satt kjempepris på (har imidlertid hørt at det ikke er en selvfølge å bli behandlet så bra, de blir litt overbelasta utover høsten på internasjonal seksjon).

Underveis har det vært et par hindre. Det ene var reglementet til fakultetet, som hevdet på seg at studenter tatt opp direkte i fjerde årskull kunne dra ut i 3. semester av mastergraden. Det passet for meg rimelig dårlig, siden mye av forarbeidet for det viktigste arbeidet, hovedoppgaven, skal gjøres i 3. semester. Ugunstig rett og slett. Siden ingen på fakultetet visste hva denne regelen var god for, var det ikke verre enn å be om unntak fra den… (:

Disse universitetene var litt ekle å ha med å gjøre. Maryland hadde en utvekslingsavtale med NTNU, men hadde ikke tenkt å bruke den de nærmeste åra, så de ba meg søke på ordinært vis, og med høgskolebakgrunn ble det litt misforståelser og frister som gikk ut. Dead end anyways. Santa Barbara hadde derimot et mye greiere inntaksapparat som det gikk an å prate til. Etter noen forklaringer og presiseringer ble inntaksbrev sendt ut, og da begynte den Store(tm) snøballen å rulle. Etter det har det vært ganske hektisk med utvelgelse av fag, søknader hit og dit, innvilget studielån, søknad om visum, pakking og flytting. I tillegg til eksamensforberedelser og gjennomføringer.

Nå er det knappe fire dager igjen til jeg reiser, og jeg har såvidt kommet meg på plass hos foreldrene mine. De er litt pissed over alt skrotet jeg har dratt med meg hjem, men det blir vel en ordning håper jeg. Har ei heftig todo-liste som står igjen… Hooray (:

Laga ny blog, forøvrig, på engelsk, som er ment å dokumentere utvekslingsoppholdet i USA… Blir vel bilder og mer til der etter hvert.

2 kommentarer til «Rekapitulering»

  1. Tja, kanskje? Tenkte skrive noen ord om Amerikanerene(tm) etter hvert, men jeg har jo ikke vært her såååå lenge da…

  2. Ser du har de samme erfaringene som jeg hadde ifb søknader og styr. Gled deg, det er ikke over på lang tid enda:-)

    mvh
    Tor Erling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.