Tidens ånd

I lett plagierende stil, og tyngre selvsentrert vane, har man kakket sammen en klassisk «in»-liste. Rangert fordi man må, men egentlig ikke vil.

1. Børs-lingo
Må vel snart være oppbrukt, på både den ene og andre måten. Historien vil naturligvis felle dommen over hvor passende den var denne gangen. Det interessante er at Mr. bin Laden i 2004 sa noe slikt som at målet hans var å trekke ut mest mulig kraft i form av menneskeliv og økonomi av USA. Sju år med Bush har nesten klart det. Økonomer har allerede vært inne på hvor grensa går for dollaren – for tiden er de mest tause – en kan bare gjette på hvorfor.

2. Flyplasskontroll
Først gikk retten til å ha med gønnere og annet håndholdt drepetøy, så gikk all metallansamling, og i visse tilfeller også plastikk, over et visst nivå. Seinere gikk muligheten til å ha med seg flytende saker ombord. Det er ikke måte på hvor trygge man skulle bli. Nylig observert: to securitasvakter som formerlig står og peker og _flirer_ av fotoutstyr i en bag som passerer under scannemaskinen, for deretter å spørre om å få se nedi. Hva forventet de egentlig å finne?

3. Nominasjonsvalget i USA
Har tatt helt av i norsk media. Hele nyhetssendinger her til lands nesten dedikert til den saken er vel mildt sagt unødvendig. Ikke for det, undertegnede er en aning interessert i saken, og blir aldri lei igrunn, men det er vel noe begrenset hva verdien egentlig er for norske seere, iallefall så tidlig som nominasjonsvalget det egentlig har vært.

4. Manuela
Tre gram smålig å starte å næpe seg over en middagsavtale fra 90-tallet, som etter sigende da skulle ført til en favorabel posisjon i en ansettelse sikkert 10 år etter. Hørte ikke? I lett Carlin-stil «I can spot guilty people like THAT *snap*»… Greit å redda av at det var mer fjas på vei ned røret allerede, da. Så mye ståhei for et barneombud…

5. Datalagringsdirektivet
«Internett er veldig fritt. La oss kontrollere hva som foregår der. Kan’ke ha noe av at kriminalitet blir planlagt ved hjelp av det.» Tankerekka er på en måte naturlig og kan på unyansert vis forsvares. Hadde det bare ikke ført med seg selvsensur, lukkethet, økte utgifter for brukere og økt kikkeranledning. Første premiss for at det skal funke er at man må stole på at myndighetene er hederlige. Med myndighetene menes menneskene som jobber for dem. Med menneskene som jobber for dem menes normale arbeidstagere. Med normale arbeidstagere menes et slags snitt av befolkningen. Med et snitt av befolkningen finner man blant annet uærlige mennesker. På topp og bunn i hierarkiet, like så. Siden informasjonen de får inn ved å innføre et slikt direktiv i praksis er umulig å håndtere, og naturligvis ikke inneholder en eneste byte med lesbar data fra noen kriminell, vil jo nytteverdien sentrere seg rundt kikking og snoking. Hurra. Akkurat slik vi liker det. Om så AP kommer til å dra det så langt som å riske EØS-avtalen for å slippe, så rakner det vel i døra likevel. Norge blir i så fall garantert blir et såkalt «fristed for terrorister»(krigstyper, stor og svart, samtlige dagsaviser). Jeg lover.

6. Profet-tegninger
Det er hva da, snart to og et halvt år siden de ble trøkka forste gangen, og nå skal de jaggu rive opp i feiden igjen. Halvslappe spøker og råtten mat er slik man bare lar ligge i søpla hvis det først har havna der. Med det sagt, det _er_ bare én ting som fornærmer den vestlige verden like mye som tegningene fornærmer muslimer, nemlig å ikke få trykke dem. Problemet er bare at mange muslimer tolker aviser som myndighetene i det gitte lands propaganda-blekke eller enda verre, den generelle oppfatningen i samme land. Glitrende.

7. Lånekassekontroll
Så, for første gang på gud-veit-hvor-lenge, kjører lanekassa kontroll på hvem som bor hjemme hos foreldre og ei. Det er seks år siden jeg startet å studere, og stikkprøvene skulle seff komme nå. Koster tid og penger gjør det. Uflaks der, bortkasta brev, både for dem og meg. Synd de ikke tok noen i stedet.

8. Bedriftsdager
I disse dager er det et ørlite trøkk rundt nyutdannede, spesielt ingeniører kanskje, så presentasjoner og bedriftsstander er ikke noe ukjent syn. Men, mye poeng å komme på stand for å presentere bedriften sin, når alt de kan si er «uhm… hvis jeg fortalte deg måtte jeg ha drept deg etterpå». Go NSM.

9. Bergen
En skulle trodd at det var skitvær i barteheimen, men det er altså feil. F e i l. Skitværet er i Bergen. Bortsett fra når man har skikkelig bakrus og vonde tær, da er det så glitrende vær at netthinnene gjør vondt. En stund.

10. Øvingsretting
Plusspoeng for å kommentere at avvikene i noens kjøre-resultater er på grunn av andre brukeres aktiviteter, og månens tilstand naturligvis.

Boblere: Høstprosjekt, Tour de France-doping, Under Dusken, ski-doping, diplomskriving, linkedin, jobbsøking, msn, økonomisk erstatning, Natt & Dag, snøvær, alpinskader.

6 kommentarer til «Tidens ånd»

  1. @4: "Is this your topical material? I think you’ll find that we’ve started another war since then"

    Eller for å si det mer mtv: Get with the programme. Det har vært utvikling, deriblant en middag etter at hun der ombudet trakk søknaden sin, som resulterte i at hun ombestemte seg dagen etterpå.

    Kan selvfølgelig være tilfeldigheter, mest sannsynlig er det vel også det. Uansett så er det:
    a) tvilsomt mtp. at ombudet er der for å passe på og overse departementet (og følgelig ministeren).

    b) hvis hun finner det passende å underrepresentere forbindelsen i mellom de to (som høres relativt uskyldig ut, men unektelig har pågått over lang tid), hva annet kan hun underrepresentere av viktigere saker?

    Det er ikke denne saken jeg ser på som et problem, for jeg ser egentlig ikke det store problemet her, men det er troverdigheten til ministeren som er problemet.

    Det at FrP og venstre går i bresjen for dette burde jo være nok til at jeg hadde blitt posterboy for henne, men for en gangsskyld virker det som om selv Lars Sponheim har truffet på noe.

    Even blind mice can trip over a cache of nuts, som de sier. La meg i samme stund legge til, but that hardly qualifies him to be the next Magel-fucke-lian.

  2. Vi jobber oss sakte men sikkert igjennom de punktene vi vil kommentere her.

    @5: "Fristed for terrorister". Er det ikke noe i det der at "som man reder, ligger man". Hvis vi inviterer alle terroristene hit, så gjør de ikke noe galt her. Vi kan bli et Israel for terrorister, for å bruke et litt tvilsomt uttrykk.

    Når vi går tom for olje så hadde det jo vært greit å ha noe å falle tilbake på. Vi kan være lakeier og made-men i de store verdensomspennende terrornettverk med hovedkvarter ja, rett og slett i Norge.

    Jeg ser fremtiden lyse mot meg.

    Da bør vi kanskje fort som faan legge bort forslagene om å strenge inn krigsforbryter-lovene våre og begynne å bygge ned rettsstaten fort som faan. Det holder ikke å melde seg ut av EØS, interpol må bort også.

  3. andy@4: Det var meningen å kommentere hvor tråden startet, og hvor lite man hisset seg opp over først – og med vilje overse hva som har sjedd i ettertid.

    Hallo, det er dama som var innvolvert i UD-opplegget og senere blir gitt en statsråd-post med nød og skrik og statsborgerskap på rappen med medlemskap i AP og det hele. Ignorance is bliss (:

    andy@5: hmmm, ny industri sier du? clever.

  4. I Sovjet-Norge trodde jeg alle nye statsborgere fikk medlemskap i AP. Failure to comply kjøper deg en one-way-ticket to Azkaban.

    Bare se på hun satelitt-GSM-telenor-bærta som nylig ble kasta ut. Hun nektet sikkert å melde seg inn.

  5. Blikkfang, flyplasser, narsissisme og markedsmakt
    En lett plagierende stil med selvsentriske undertoner er noe vi alle forholder oss til i blant i webloggenes verden. Det viktige i så måte er å finne et balansepunkt mellom det rent narsissistiske og det som kan tolkes som eder, galle og generell navlebeskuelse på tillatt nivå (herunder ytringer av varierende politisk kaliber og grove beskyldninger mot offentlige personer).

    SÅ, til hovedverdiene for første del av denne ytring;

    Okse og Bjørn – det svinger på børsen!
    Markedets respekt for volatile aksjer og tiltroen til både børs-meldt og ordinær egeninformasjon er i en synkende, nær inverterbar graf som klart viser vei mot en stadig varslet amerikansk resesjon. Samtidig som man gjennom et økt fokus mot selskapenes investorkontakt prøver å skape et bilde av de underliggende verdier som ikke nødvendigvis gjenspeiles i den nåværende markedskurs barberes de fleste verdipapirer for oppsiden som så sent som i november 2007 ga gode utsikter for inneværende kvartal.

    Basaren og katedralen lever i beste velgående om man skal se på markedet som en samlet entitet. Dette er derimot ikke like lett om man tar inn i bildet de mange ytre påvirkninger som både vårt hjemlige og markedene ute opplever. Topp- og bunn-noteringer som stadig brytes er med på å komplisere situasjonen på kursene på ulike valuta og råvarer skal. Handler du Gull i dag kan det godt være kursen er over US$1000,- pr. unse i morgen, like fullt som det ikke trenger å være mer verdt all den tid dollaren synker mer enn verdien på gullet styrker seg. Dagens (før helgen 7.-9. mars 2008) kurs holder seg og dollaren fortsetter å vandre vil vi kunne se kurser både på gull og olje opp mot rekordnivåer tidligere ukjent, selv i et historisk perspektiv. Den samme ustabilitet er å spore innen markedet for befraktning av de samme råvarene. Dette er et derivatmarked i en rivende toveis utvikling. Fra himmelhøye million-rater den ene dag til den dypeste jammerdal den påfølgende dag for enkeltstående skip er ikke uvanlig.

    Flyplasskontrollen – din nye intimsone
    Ok, vi mistet retten til å bære håndvåpen, ha med lettere armering og diverse grønnsaker gjennom kontrollsonen. Så kunne en stolt informasjonsdirektør Jo Kåbro fortelle at Oslo Lufthavn Gardermoen skulle bli Nordens beste på hurtig ekspedisjon av pasasjerer gjennom sin utvidede kontrollsone. Det har hittil ikke gått helt etter planen. OSL har den dag i dag nesten like lang ventetid som det er på den initielle grensekontrollen i USA (den der de Googler deg og lurer på hva du har i trusa). Det blir derfor relevant å stille spørsmålstegn ved kompetansen til personellet som utfører kontrollen, utformingen av de fysiske arealene denne gjøres i, og ikke minst nivået på kontrollene.
    Det er en kjennsgjerning at man må tåle en og annen rask visitering, håndscanner og gjennomlysning av bagasje i dagens terror-utsatte samfunn – like fullt; Når plasthanske-kløen sitter så løst som i dagens "vaktstyrke" ved OSL er det på tide å rope varsko. Ikke så ofte må man inn i avlukket, men det stilles likevel lavpanne spørsmål rundt din egen evne til å pakke din egen bagasje, sko og sokker(!) får ekstra runder i scanner samtidig som man utsettes for pasiarer av typen "Disse håndjernene som helt klart er leketøy er farlig gods, de kan du nok ikke ha med inn. De må sendes som spesialbagasje". Akk, velstand du velstand.

    Valg av kandidater til presidentvalg
    I lys av den fantastiske dekningen det amerikanske valget av kandidater til presidentvalget har fått her på berget i år føler jeg at temaet bør belyses grundig – Derfor overlater jeg å besvare denne posten til Student-TV som har produsert en aldeles nydelig bit moderne TV.

    Ramin Osmundsen
    Har du også lurt på hvem denne Osmundsen-mannen til Ramin Osmundsen er? Let ikke mer. Her og her er svaret.

    Datalagring
    Jeg regner med lagringsdirektivet blir vetoet fra norsk side. En samlet politisk elite ser ut til å begynne å fatte poenget. Likevel, pinsett, magnet og skriving via binær matrise-skriver er fortsatt god skurring også for logglesing.

    Profet i eget land
    Jeg skulle likt å se hva som hadde skjedd om Vårt land klistret opp en forside som viste Kjell Inge Røkke som gjennomførte et lettere grafisk fremstillt enkjønnet samleie med Dag Terje Andersen samtidig som han viftet med et Aker-flagg fra toppen av Stortingets talerstol iført Kongens ordensbånd og ropte at nå måtte også han få ha litt moro.

    Kontring: Lisenskontroll
    I 2003 hadde jeg for første gang besøk av NRKs lisensmann. En eldre hyggelig pensjonist som lusket rundt i hagen i tre uker mens han prøvde å se om det var noen idiot-boks som stod der inne i underetasjen. Ikke det? Vent – La oss heller spørre som en slengbemerkning når beboeren er på vei inn døra med masse handleposer: – Ja du skal vel se noe bra på TV i kveld? Nytt på nytt kanskje?

    Salgsmøter
    I kontaktflaten mot nåværende og potensielle kunder er det viktig å møte med den kunnskap som kreves for å levere ut over det som forventes. Dette er med på å skape et vakum som kan slå begge veier. Det er derfor viktig med jordnære oppfølgingssamtaler når super-produktet er levert. En myk landing før man igjen fyker til værs sammen med kunden gir en syklisk leveranse der nysalg og ettermarked går hånd i hånd.

    Eksamen
    I arbeidslivet gjennomføres skriftlig og muntlig eksamen til det kjedsommelige. Daglige små og store branntilløp må slukkes med bruk av opparbeidet, tillært eller medføtt kunnskap. Astronomi er ofte brukt i IT-bransjen: "Ja, du har problemer med epostleveransen fra ‘STORT-NORSK-SELSKAP’ sier du? Ja (terminal: telnet towel.blinkenlights.nl 666) .. det skyldes.. ja, dette kan virke litt rart, men IT-systemene er altså avhengig av stabilitet i jordens atmosfære.. (hurtigoversettlese i hodet) solstormene som treffer jorda har fjernet noen bits her og der i datatrafikken). Ja.. Ja, det skal nok være orden i morgen.".

    I neste utgave av "akai forsurer hverdagen" er målsetningen å kommentere minst en av følgende tema: bobleplast, stolbena på IKEA-stoler, UCI/ASO-barnehagesandkassen, D&D og mirkenpolitiet.

    (Legaliteter: For å oversette og så sitere en viss ingress på et etter hvert nostalgisk nettsted jeg eier: "Takket være et ekstremt antall forespørsler og diverse trusler..")

  6. Oj, det var mye på en gang – du driver og starter blogg i bloggen du?

    Come to think of it, så er vel det bare en videreføring med mutasjoner av maset, men nok om det.

    Juks å bruke en måned ekstra på kommentarer om tidens ånd, men det får så være – her på uneitt’n er vi glad for alle kommentarer <: Du har frisk fantasi unge akai (;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.