Fartsgrenser take II

Trafikk-etaten eller hvemdetnåer har nylig innført 40-sone i praktisk talt(for alt jeg veit absolutt hele, men det er litt dårlig skiltet enkelte retninger og deler) hele Vestoppfarten og Gamle Oslovei over Byåsen, helt til Stavset if my memory treats me well. I samme vind har Breidablikk fått samme behandling fra Byåsen butikksenter til trikkestasjonen ved Gamle Åsvei eller hva det nå heter.

Cut to chase, hvorfor i alle dager er det plutselig nødvendig å skru ned maks-hastigheten for biler ? Dette er da den gamle skoleveien min da jeg gikk på barneskole, med fortau adskildt fra veien med en gressflekk (på de delene der det nå er 40, ikke der det fremdeles er 50). Gangveien har ikke blitt endret, veien ikke utvidet, det eneste som er endret er at fartsdumper er putta inn, og hastighetsgrensa redusert.

En kan kanskje argumentere med at det har foregått en boligfortetting i det aktuelle området som tilsier høyere trafikk og mer unger langs veien, som selv en drittungefiendtlig kan være enig i at utgjør en dårlig kombo. Imidlertid har det kun blitt bygd moderate mengder nye boligenheter i området, så det oppfatter jeg som utilstrekkelig forklaring.

Det jeg egentlig faller ned på, er at disse pjokkefaen i disse dager er mer verdt enn det de fredløse unga som rusla ved disse veiene var før i tida, noe som oppriktig talt fornærmer meg. Dog, det kan tilskrives at de små må passes på mer og beskyttes nøyere, hvilket ikke akkurat er en tillitserklæring til dem.

5 kommentarer til «Fartsgrenser take II»

  1. Han der 40sonen fra BB til osloveien er gammelt nytt. Har vært sånn i mange år, du kjører nok bare for lite bil :-).

    Det er nok ikke fortettet så grundig, men elevtallet på Åsveien er i området rett over 500, med andre ord omtrent 20% høyere enn hva når du gikk der. I tillegg har elevene blitt ett år yngre, eller for å fortsette prosent greia, 14% yngre.

    Altså er ikke en 20% reduksjon i hastighet så ille.

    Hva vestoppfarten angår, så er det vel ikke så forbanna rart. For det er jævla mange idioter på to hjul, altså den familien du forfekter medlemskap i, som driver og sykler seg oppover der. Som du også vet, er ikke den veien så utrolig bred i en del av svingene…

  2. La oss heller telle antall fartshumper mellom BB og Dalgård. Det tallet er latterlig høyt. Det er til og med 40-sone hele veien nå, mot 50 før 🙂

  3. andy: Veit da at det er en stund siden breidablikk fikk humper og det hele, kjørt masse bil akkurat der jeg, så derav dekte jeg basen med «samme vind» selv om det hendte _før_ det jeg beskrev først i innlegget.

    Ser at rein prosentregning kan gi endringen tall å henge på, men seriøst unga bør få respekt for veien, ikke omvendt. Som iterert av en vi kjenner godt: før sa man gjerne til folk man ikke likte at de skulle gå og leke i veien, mens i disse dager er veien lekeplassen i enkelte tilfeller.

    De delene av vestoppfarten som _burde_ hatt lavere fartsgrense er jo svingene, og de er samme gamle 50, er 40 rundt bussholdeplassene.

  4. 40 gjennom Fagerlia er old news… trodde du mente vestoppfarten hadde blitt 40 jeg. Dette ville overrasket litt, for der er det jo ikke lagt til stand for fotgjengere (vel mangel på fortau i alle fall).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.