Skolelinux

er jo så in nå om dagen, og det har TV2 også oppdaget. Etter mye stress med opplegget vi hadde på Jonsvatnet med maskiner fra NTNU, har det nå blitt litt fortgang i ting.

Stjørdal kommune ville nemlig ikke betale for transport av PC’er de skulle få gratis til skolene sine (kun forutsatt at de bruker GNU/Linux på dem). Vi har oppbevart maskinene vi(Skolelinuxprosjektet i Sør-Trøndelag(SPIST) og Trondheim Linux User Group(TLUG)) fikk av NTNU hos en Arve Olsø, innkjøpssjef i Nor-Cargo ASA. Da Stjørdal Kommune ikke ville betale, foreslo Olsø at Nor-Cargo kunne ta seg av transporten, og når alt kom til alt blir det til at maskinene skal til skoler langt nord i Norge. Så nå begynner det å balle på seg med mediedekning så det kan vel hende at det kommer mer om det etter hvert. (Det sies også at det kommer noe bilde av meg i adressa i morgen, men det vil tiden vise)

Personlig håper jeg iallefall at maskinene blir satt ibruk fortere enn svint. Det er rimelig dårlig av kommunene å la seg kjøpe seg av Microsoft, på direkte eller indirekte vis, gjennom subsidiering eller dumpingpris på klienter og programvare.

11 kommentarer til «Skolelinux»

  1. Må si meg hjertens enig i det du skriver her. Håper de kommer dit de skal og at noen får glede av dem som vet å sette pris på dem 🙂

  2. Jeg hører det er kun få dager igjen til flytting. Trenger dere hjelp til noe så si gjerne i fra. Jeg hjelper gjerne til om jeg har tid altså 🙂

  3. Fjas. Jeg sitter I WindBlows. Jeg hater det. Vennligst, noen, hvem som helst, gi meg noen gode tips til hva en stakkar kan gjøre med det.

  4. slutte og sutre og finne seg i det…

    Les: installer cygwin hvis det plager det übermasse

  5. Du kan jo med rette begynne å kreve dritdyre programmer i erstatning for de du ikke trengte betale for i linux…

  6. that’s a 2way street…
    det finnes en del programvare til linux som koster det dobbelte for linux i forhold til bla. mac-versjoner

  7. Nåja, det er vel ikke mer toveis enn du vil ha det til. Det er ikke mac vs linux vi prater om, og i akai’s tilfelle har han vel strengt tatt ikke brukt annet enn gpl’ede(eller dens likeverdige) applikasjoner… d:

  8. skjønner ikke helt hvilke dyre programmer det skulle bli egentlig.
    OpenOffice finnes for det meste, så gjør vel også firefox, thunderbird, etc…

    Det finnes jo seffers programmer som han kanskje har hatt på linuxlådan sin som ikke finnes gode fri-alternativer for windows, men da er det vel også en reelt spørsmål om han har bruk for de i arbeidssammenheng.

    Det er vel også en grunn til at det er vanlig å fjerne bla. kabal på desktop-maskiner i enterprise sammenheng. Produktivitet og sånt lar seg enklere kontrollere når arbeidsgiveren kan styre innholdet på maskina.

    Apropos 2waystreet så lurer jeg på om Shake for windows faktisk er billigere enn Shake for Linux.

    Som arbeidsgiver så ville jeg i mange tilfeller kreve å ha 100% kontroll over hva som er installert på _jobbens_ maskiner. Hvorfor skal en arbeidstaker installere programmer som ikke skaper merverdi evnt. ikke _minsker_ produktiviteten.

    For å sitere en kollega, "vi driver da ikke sosialkontor heller". Det blir ikke butikk av å leke annet enn butikk ;-).

  9. men jeg savner mer info om det virkelig viktige her – var det bilde av deg i avisa??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.