Bondevik slutter

VG melder at Bondevik ikke stiller til ny periode på ‘tinget, og vi i heimen fryder oss som aldri før. Ikke fordi vi ikke _liker_ gamlingen, men rett og slett fordi den norske stat da står uten ett eneste samlende individ med ekte lederegenskaper whatsoever. Dette blir spennende dere (: *Hente ut en six-pack cola og potetgull* Moreover, ser man nå slutten av «presteregimet» som det er oss og Iran igjen i verden som har? ((:

19 kommentarer til «Bondevik slutter»

  1. Kjell Magne var på dagsreveyen kl 19 på NRK 1 han, og jeg syntes han gjorde en svært ydmyk, men stolt opptreden. Det er en mann med visjoner for seg selv som statsminister vi nå ser, men som ikke gidder å sperre en plass for KRF på tinget. Jeg tror det hele er et tidsspørsmål dog, før Jerna dukker opp som statsministerkandidat for Høyre, og et Høyre i medvind kan fort bli så stort at KRF blir skviset ut på kanten. Det motsatte kan dog skje, at Kjell Magne får mange nye stemmer fordi han nå fullt og helt kan konsentrere seg som statsminister og ikke være lobbyist på tinget i tillegg, og dermed får man en ny samarbeidsregjering. Jeg vet faktisk at det ikke er umulig, Høyre er i allefall positive til hva man har fått til i regjering så langt. KRF er også positive i følge Kjell Magne, han har jo fått fokus på både det ene og det andre, solidaritet med de fattige, omsorg for enkeltmennesket og masse bistand til den 3. verden. Hva skjer så i Trondheim? Joda, her skal de nå kutte i eldreomsorgen kan Arbeiderpartiet melde. Solidaritet meg i rævva. AP på huet ut av rådhuset ved første anledning. Amen.

  2. Uhm… Du bli’kke statsminister uten å stå på valglistene, blir du vel? Blitt (veldig) kristen i det siste eller? De siste tre(jeg husker ikke jeg, fire?) kommentarene avsluttes med ‘amen’… what’s that about?!

  3. Jo, du kan være statsministerkandidat uten å stå på valglistene. Og siden dere lurer, jo, jeg skal i kirka i morgen, om kroppen min tillater det, sånn etter en hel natt med One Floodgate From Hell (www.offh.com for de interesserte). Hej då!

  4. Det e’kke umulig nei, men det blir som det er sagt rimelig historiske greier. Kun Gerhardsen har gjort det samme, en kort periode etter krigen. Personlig syns jeg hele opplegget er rimelig usj usj… Ska’rru styre landet syns iallefall jeg at man for det første ikke drive med piller, for det andre være folkevalgt, samt ikke basere seg på over to tusen år gamle skriblerier av folk som også har rusa seg på noe rart(sokker kanskje?).

  5. man kan jo si hva man vil egentlig, men vi er nå engang så heldig at de fant på å fikse parlamentarisme her i nasjonen for litt over 100 år siden. Det skulle jo sikre oss mot at vi skulle ende opp med en regjering som ikke hadde stortingsflertallet med seg.
    Sist jeg sjekka så fikk vi vanlige dødelige (evnt. menneskelige) bestemme hvem som skal befolke stortinget ved hjelp av stemmene våre, stemmer vi da inn normale oppegående mennesker så skulle man vel kjapt unngå å ende opp med en regjering som befolkninga ikke ønsker.

    I et parliamentarisk regime så er det vel egentlig ikke andre enn seg selv å skylde på. Det må jo være noen der ute som stemmer inn KRF/høyrepolitiske folk på tinget ettersom de får tute og kjøre på som de vil.
    Man kan klage, men i et demokrati kan ikke alle få viljen sin 😉

  6. ellers skal vi begynne å diskutere seriøse ting må bach fikse linjeskift og sånt i kommentarene

    a
    n
    d
    y

  7. Først og fremst har jo ikke dette landet hatt flertallsregjering på hævvevis av år, som igrunn var et av utgangspunktene for parlamentarisme. Dette har gjort at norsk stortingspolitikk er skakk-kjørt som ei slakta ku, og ingen får vilja si.

    Med det sagt mener man at poenget med parlamentarisme var å la et parti få prøve seg i fire år, og dersom man var fornøyd med utviklinga, kunne man gi partiet fire år til. Desverre har ingen parti kunne kjørt sitt program i fire år så lenge jeg kan huske, og på den måten har alt norsk politikk har handlet om vært koalisjoner og kompromisser. Ut av slikt får vi prester… heh..

    Linjeskift får du med html-tags… Kan se om jeg får gjort noe med det nærmere jul..

  8. Den type stortingssammensetning som vi pr i dag har kan desverre ikke skape noe enpartiflertall i noen retning. Det vil dog ikke være til beste for landet med en ren AP-regjering da denne de siste periodene de har hatt makten har vist en vingling som ingen er tjent med, enten man sitter i regjeringen eller i oposisjonen. Det er stor forskjell på den politikk Gro Harlem Brundtland førte og den politikk Torbjørn Jagland / Jens Stoltenberg står for.

    Jeg vet det er blitt skrevet før, men jeg akter å skrive det igjen: Norge lider av post-Gro-syndromet. Problemet med å "finne seg selv" for den gjengse politiker på venstre-sida gjør at vinglingen fortsetter og i stor grad har bidratt til å skape rom for de alternativer som har vokst frem i sentrum – partier som mener noe om det de vil mene noe om, og overlater resten til AP / Høyre.

    Jeg tror desverre at dersom ikke Venstre/KRF skjerper seg så kan de ende opp under sperregrensen ved neste korsvei, de er farlig nær grensen på de fleste målinger. Med den nye mandatfordelingen er dette også nært forestående. Venstre ville faktisk endt opp uten mandater dersom det var fordeling av disse pr. i dag.

  9. Faenmeg like greit… Vi har ikke nok interesse for politikk i Norge til å opprettholde så mange partier…

    Grunnene til at AP vingler er nok mange, men jeg er skråsikker på at vi hadde sett en oppgang i både interesse og grad av brukbarhet dersom ett parti fikk flertall en hel periode… Hvordan dét skal skje er jo et mysterium, tho’…

  10. parliamentarisme er ikke synonymt med flertallsregjering. Kun at regjeringa ikke har stortingsflertallet av typen kongen fiksa en regjering som ingen ville ha.
    Det er jo fortsatt slik at vi ikke velger regjering, men kongen instiller en…

  11. Det er ingen som har sagt at det er noen synonymer ute og går her, sånn at det er sagt. Og ja, det er lova som sier at Kongen utpeker helvetet, men han har faktisk tilogmed visse retningslinjer i dét. Samtidig sier presedens at han skal ta tak i største parti først osv. Uten at dette gjør saken noe bedre tho’…

  12. Siden det tydeligvis er MER LIV i dere HER PÅ WEBLOG’en til Andreas tar jeg det her. Hva med litt engasjement for Linux gutter? Det er sommer, det er drittvær og jeg med flere kan saktens trenge litt hjelp med div. ting!

  13. presedens med største parti først er jo også litt belemret med problemer. Jfr. Norges største demokratiske øyeblikk da Kong Haakon VII sa at han var kommunistenes konge og ba AP danne regjering for første gang… det var en langvarig glede som varte i hele 27 dager før de ble boota ut av stolen…

    apropos linux, ja joda, engasjementet er der, tiden er litt værre. Det blir forhåpentligvis litt mer ordnede former på tiden min mot slutten av uka. Ellers så er det bare å spørre så får man heller si nei istedet for å si ja til noe ukjent med ukjent tidsbruk og tidspunkt ;-).

    For å fortsette tråden med nevne ting som burde høre hjemme andre steder i bloggen, så tror jeg ikke at jeg når grilling i morgen. Mer info senere.

  14. Altså, ikke for det, jeg mente bare at det hadde vært veldig OK om det var flere enn meg av de noe eldre til stedet, da det fort kan bli nokså mange som dukker opp i morgen, om været er slik som de har lovet så. På den annen side, dersom dere ikke har tid så har dere ikke tid, men denne grillingen ble for å minne om det, annonsert på haugevis av steder for mer enn tre uker siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.